Prima pagină » Reteta Baghetă rustică cu crustă crocantă

Reteta Baghetă rustică cu crustă crocantă

by admind

O pâine simplă, rustică, cu coajă crocantă și interior aerat – perfectă pentru sandvișuri sau alături de supe și salate.

Ingrediente:

  • 400 g făină albă
  • 300 ml apă
  • 7 g drojdie uscată
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță zahăr

Mod de preparare:

  1. Dizolvă drojdia și zahărul în apă călduță.
  2. Adaugă făina și sarea, amestecă bine și lasă la dospit 1 oră.
  3. Împarte aluatul în 2 și modelează baghete.
  4. Așază-le în tavă, crestează-le ușor cu un cuțit.
  5. Coace-le la 220°C timp de 25 de minute, cu un vas cu apă în cuptor pentru aburi.

Poftă bună!

related articles