Prima pagină » Reteta (Paine rustica cu ceai negru si seminte de floarea-soarelui)

Reteta (Paine rustica cu ceai negru si seminte de floarea-soarelui)

by admind

O paine cu miez moale si coaja crocanta, cu note subtile de ceai si textura crocanta oferita de semintele de floarea-soarelui.

Ingrediente

  • 500 g faina integrala
  • 250 ml ceai negru caldut, infuzat concentrat
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri seminte de floarea-soarelui

Mod de preparare

  1. Pune intr-un bol mare faina, sarea si drojdia. Amesteca usor ingredientele uscate.
  2. Adauga treptat ceaiul negru si incepe sa framanti pana obtii un aluat elastic si usor umed.
  3. Incorporeaza semintele si continua framantarea 2-3 minute.
  4. Acopera bolul cu un prosop curat si lasa aluatul la dospit 1 ora, intr-un loc cald.
  5. Modeleaza painea, pune-o in tava si coace-o la 200°C timp de 30-35 minute, pana cand se rumeneste frumos.
    Poftă bună!

related articles