18
O paine cu miez moale si coaja crocanta, cu note subtile de ceai si textura crocanta oferita de semintele de floarea-soarelui.
Ingrediente
- 500 g faina integrala
- 250 ml ceai negru caldut, infuzat concentrat
- 7 g drojdie uscata
- 1 lingurita sare
- 2 linguri seminte de floarea-soarelui
Mod de preparare
- Pune intr-un bol mare faina, sarea si drojdia. Amesteca usor ingredientele uscate.
- Adauga treptat ceaiul negru si incepe sa framanti pana obtii un aluat elastic si usor umed.
- Incorporeaza semintele si continua framantarea 2-3 minute.
- Acopera bolul cu un prosop curat si lasa aluatul la dospit 1 ora, intr-un loc cald.
- Modeleaza painea, pune-o in tava si coace-o la 200°C timp de 30-35 minute, pana cand se rumeneste frumos.
Poftă bună!