Prima pagină » Reteta Pâine dulce cu stafide și scorțișoară

Reteta Pâine dulce cu stafide și scorțișoară

by admind

Această pâine ușor dulce este ideală pentru mic dejun sau gustări. Poate fi servită cu unt, miere sau gem.

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 250 ml lapte călduț
  • 50 g zahăr
  • 7 g drojdie uscată
  • 50 g unt moale
  • 1 ou
  • 100 g stafide
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1/2 linguriță sare

Mod de preparare:

  1. Dizolvă drojdia cu laptele și zahărul.
  2. Adaugă făina, oul, untul, sarea și scorțișoara și frământă un aluat moale.
  3. Încorporează stafidele.
  4. Lasă la crescut 1-1,5 ore.
  5. Modelează și coace la 180°C timp de 30-35 de minute.

Poftă bună!

related articles