Prima pagină » Reteta Supa de conopidă cu cocos și ghimbir

Reteta Supa de conopidă cu cocos și ghimbir

by admind

O supă fină, cu influențe asiatice subtile, ce îmbină dulceața conopidei cu aroma intensă a laptelui de cocos și iuțeala delicată a ghimbirului. Ideală pentru cinele ușoare și reconfortante.

Ingrediente:

  • 1 conopidă mică (aprox. 500 g)
  • 1 ceapă albă
  • 1 bucată mică de ghimbir proaspăt (3 cm)
  • 400 ml lapte de cocos
  • 500 ml supă clară de legume
  • 1 lingură ulei
  • sare, piper alb

Mod de preparare:

  1. Desfă conopida în buchețele și spal-o bine.
  2. Toacă ceapa mărunt și ghimbirul cubulețe fine.
  3. Într-o cratiță mare, încălzește uleiul și sotează ceapa și ghimbirul timp de 2-3 minute, până devin aromate.
  4. Adaugă conopida și supa de legume. Fierbe la foc mediu 15-20 de minute, până ce legumele sunt complet fragede.
  5. Mixează totul cu un blender vertical până obții o cremă netedă.
  6. Toarnă laptele de cocos și mai lasă 5 minute la foc mic. Potrivește de sare și piper.

Poftă bună!

related articles