6
Această supă cremoasă îmbină dulceața dovleacului cu prospețimea merelor și nota ușor picantă a ghimbirului. Este reconfortantă, aromată și perfectă pentru sezonul rece.
Ingrediente:
- 500 g dovleac curățat și tăiat cuburi
- 1 măr verde, decojit și tăiat felii
- 1 ceapă mică
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 cm rădăcină de ghimbir ras
- 500 ml supă de legume
- sare, piper
- semințe de dovleac pentru decor
Mod de preparare:
- Încinge uleiul într-o oală și călește ceapa tocată până devine transparentă.
- Adaugă dovleacul, mărul și ghimbirul și gătește-le 3-4 minute amestecând des.
- Toarnă supa de legume și fierbe totul 20 de minute, până dovleacul se înmoaie.
- Mixează cu un blender vertical până obții o cremă fină. Potrivește de sare și piper.
- Servește fierbinte, decorată cu semințe de dovleac prăjite.
Poftă bună!