7
O pâine italiană cu interior pufos și crustă rumenă, îmbogățită cu arome naturale din ceapă caramelizată și cimbru uscat.
Ingrediente
- 300 g făină albă
- 200 ml apă călduță
- 1 pliculeț drojdie uscată (7 g)
- 1 linguriță sare
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă roșie feliată subțire
- 1 linguriță cimbru uscat
Mod de preparare
- Într-un bol, amestecă făina cu drojdia și sarea.
- Adaugă apa călduță și 2 linguri de ulei, frământând până obții un aluat elastic.
- Acoperă bolul și lasă la crescut o oră, într-un loc cald.
- Întinde aluatul într-o tavă unsă, apasă ușor cu degetele pentru a forma adâncituri, apoi unge cu restul de ulei.
- Presară deasupra feliile de ceapă și cimbru.
- Coace în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 25-30 minute până se rumenește.
Poftă bună!