Prima pagină » Reteta Focaccia cu ceapă roșie și cimbru

Reteta Focaccia cu ceapă roșie și cimbru

by admind

O pâine italiană cu interior pufos și crustă rumenă, îmbogățită cu arome naturale din ceapă caramelizată și cimbru uscat.

Ingrediente

  • 300 g făină albă
  • 200 ml apă călduță
  • 1 pliculeț drojdie uscată (7 g)
  • 1 linguriță sare
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă roșie feliată subțire
  • 1 linguriță cimbru uscat

Mod de preparare

  1. Într-un bol, amestecă făina cu drojdia și sarea.
  2. Adaugă apa călduță și 2 linguri de ulei, frământând până obții un aluat elastic.
  3. Acoperă bolul și lasă la crescut o oră, într-un loc cald.
  4. Întinde aluatul într-o tavă unsă, apasă ușor cu degetele pentru a forma adâncituri, apoi unge cu restul de ulei.
  5. Presară deasupra feliile de ceapă și cimbru.
  6. Coace în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 25-30 minute până se rumenește.

Poftă bună!

related articles