Prima pagină » Reteta Focaccia cu ceapa rosie si rozmarin

Reteta Focaccia cu ceapa rosie si rozmarin

by admind

Aceasta paine italiana aromata are o crusta aurie si miez pufos, iar toppingul de ceapa si rozmarin o transforma intr-o gustare savuroasa si versatila.

Ingrediente

  • 400 g faina alba
  • 250 ml apa calduta
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lingurita rozmarin uscat sau proaspat

Mod de preparare

  1. Amesteca drojdia cu zaharul si putina apa calduta. Lasa 5-10 minute pana devine spumoasa.
  2. Intr-un bol mare, pune faina, sarea si drojdia activata. Adauga restul de apa si 2 linguri de ulei. Framanta un aluat moale.
  3. Lasa-l la crescut o ora, acoperit.
  4. Intinde aluatul intr-o tava unsa cu ulei, fa gropite cu degetele si unge cu restul de ulei. Presara deasupra ceapa taiata felii subtiri si rozmarin.
  5. Coace in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 25-30 minute pana devine rumena si crocanta.
    Poftă bună!

related articles