12
Aceasta paine italiana aromata are o crusta aurie si miez pufos, iar toppingul de ceapa si rozmarin o transforma intr-o gustare savuroasa si versatila.
Ingrediente
- 400 g faina alba
- 250 ml apa calduta
- 7 g drojdie uscata
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita sare
- 3 linguri ulei de masline
- 1 ceapa rosie
- 1 lingurita rozmarin uscat sau proaspat
Mod de preparare
- Amesteca drojdia cu zaharul si putina apa calduta. Lasa 5-10 minute pana devine spumoasa.
- Intr-un bol mare, pune faina, sarea si drojdia activata. Adauga restul de apa si 2 linguri de ulei. Framanta un aluat moale.
- Lasa-l la crescut o ora, acoperit.
- Intinde aluatul intr-o tava unsa cu ulei, fa gropite cu degetele si unge cu restul de ulei. Presara deasupra ceapa taiata felii subtiri si rozmarin.
- Coace in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 25-30 minute pana devine rumena si crocanta.
Poftă bună!