Prima pagină » Reteta Borș rusesc tradițional cu sfeclă și carne de Crăciun

Reteta Borș rusesc tradițional cu sfeclă și carne de Crăciun

by admind

Borșul rusesc este un preparat emblematic, adesea preparat în familii de-a lungul generațiilor. Acesta combină legumele, carnea de vită sau porc și sfecla, fiind un fel de mâncare care se savurează la orice masă. Rețeta de mai jos oferă o variantă clasică și delicioasă a acestui preparat.

Ingrediente

  • 500 g sfeclă
  • 300 g carne de vită sau porc
  • 2 cepe
  • 3-4 căței de usturoi
  • 2-3 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 foaie de dafin
  • 1-2 linguri pastă de roșii
  • Sare și piper după gust
  • Mărar și smântână pentru servire

Mod de preparare

  1. Pregătiți toate ingredientele. Curățați sfecla și tăiați-o cuburi sau radeți-o. Tăiați carnea în bucăți mici și curățați legumele.
  2. Într-o cratiță mare, încălziți uleiul și prăjiți carnea până devine aurie. Scoateți-o pe o farfurie și puneți-o deoparte.
  3. În aceeași cratiță, adăugați ceapa și usturoiul și prăjiți până devin aurii. Apoi adăugați cartofii, morcovul și ardeiul și gătiți legumele pentru 10 minute.
  4. Adăugați sfecla și dafinul, amestecați și gătiți pentru încă 5-7 minute. Puneți pasta de roșii și lăsați încă 2-3 minute pe foc.
  5. Adăugați carnea și stropiți cu bulion sau apă dacă este necesar. Lăsați supa să fiarbă pentru 30-40 de minute.
  6. După ce supa a fiert, adăugați sare și piper după gust. Serviți borșul cu smântână și mărar proaspăt.

Poftă bună!

related articles