17
Borșul rusesc este un preparat emblematic, adesea preparat în familii de-a lungul generațiilor. Acesta combină legumele, carnea de vită sau porc și sfecla, fiind un fel de mâncare care se savurează la orice masă. Rețeta de mai jos oferă o variantă clasică și delicioasă a acestui preparat.
Ingrediente
- 500 g sfeclă
- 300 g carne de vită sau porc
- 2 cepe
- 3-4 căței de usturoi
- 2-3 cartofi
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- 1 foaie de dafin
- 1-2 linguri pastă de roșii
- Sare și piper după gust
- Mărar și smântână pentru servire
Mod de preparare
- Pregătiți toate ingredientele. Curățați sfecla și tăiați-o cuburi sau radeți-o. Tăiați carnea în bucăți mici și curățați legumele.
- Într-o cratiță mare, încălziți uleiul și prăjiți carnea până devine aurie. Scoateți-o pe o farfurie și puneți-o deoparte.
- În aceeași cratiță, adăugați ceapa și usturoiul și prăjiți până devin aurii. Apoi adăugați cartofii, morcovul și ardeiul și gătiți legumele pentru 10 minute.
- Adăugați sfecla și dafinul, amestecați și gătiți pentru încă 5-7 minute. Puneți pasta de roșii și lăsați încă 2-3 minute pe foc.
- Adăugați carnea și stropiți cu bulion sau apă dacă este necesar. Lăsați supa să fiarbă pentru 30-40 de minute.
- După ce supa a fiert, adăugați sare și piper după gust. Serviți borșul cu smântână și mărar proaspăt.
Poftă bună!