Prima pagină » Reteta Ciorbă de pește cu oțet

Reteta Ciorbă de pește cu oțet

by admind

Ciorba de pește cu oțet este o specialitate cu influențe din zona Dobrogei, având un gust intens, ușor acrișor și o aromă inconfundabilă. Este ideală pentru iubitorii de pește care doresc o variantă autentică și revigorantă a ciorbei tradiționale.

Ingrediente

  • 500 g pește (caras, crap, păstrugă – cu os, de preferat)
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras
  • 2 roșii sau 200 ml suc de roșii
  • 2 linguri oțet
  • 1 linguriță sare
  • 1/2 linguriță piper
  • 2 frunze de dafin
  • 1 legătură leuștean verde

Mod de preparare

  1. Curăță legumele, taie morcovul și păstârnacul rondele, ceapa mărunt, iar ardeiul cuburi.
  2. Pune totul la fiert în 2 litri de apă, cu sare și frunzele de dafin.
  3. Fierbe la foc mediu 20–25 de minute.
  4. Adaugă roșiile tăiate mărunt sau sucul de roșii și mai lasă să fiarbă 10 minute.
  5. Adaugă bucățile de pește curățate, spălate și porționate. Fierbe 10–15 minute la foc mic, fără să amesteci prea mult (pentru a nu sfărâma peștele).
  6. Adaugă oțetul și mai fierbe 2–3 minute.
  7. Stinge focul și presară leuștean verde tocat.
  8. Servește ciorba fierbinte, eventual cu mămăliguță.

Poftă bună!

related articles