2
Ciorba de pește cu oțet este o specialitate cu influențe din zona Dobrogei, având un gust intens, ușor acrișor și o aromă inconfundabilă. Este ideală pentru iubitorii de pește care doresc o variantă autentică și revigorantă a ciorbei tradiționale.
Ingrediente
- 500 g pește (caras, crap, păstrugă – cu os, de preferat)
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- 1 ceapă
- 1 ardei gras
- 2 roșii sau 200 ml suc de roșii
- 2 linguri oțet
- 1 linguriță sare
- 1/2 linguriță piper
- 2 frunze de dafin
- 1 legătură leuștean verde
Mod de preparare
- Curăță legumele, taie morcovul și păstârnacul rondele, ceapa mărunt, iar ardeiul cuburi.
- Pune totul la fiert în 2 litri de apă, cu sare și frunzele de dafin.
- Fierbe la foc mediu 20–25 de minute.
- Adaugă roșiile tăiate mărunt sau sucul de roșii și mai lasă să fiarbă 10 minute.
- Adaugă bucățile de pește curățate, spălate și porționate. Fierbe 10–15 minute la foc mic, fără să amesteci prea mult (pentru a nu sfărâma peștele).
- Adaugă oțetul și mai fierbe 2–3 minute.
- Stinge focul și presară leuștean verde tocat.
- Servește ciorba fierbinte, eventual cu mămăliguță.
Poftă bună!