Prima pagină » Reteta Ciorbă de pui a la grec

Reteta Ciorbă de pui a la grec

by admind

Ciorba de pui a la grec este un preparat fin și aromat, cu un gust cremos și ușor acrișor, rezultat din combinația perfectă dintre smântână, ou și zeamă de lămâie.

Ingrediente

  • 500 g carne de pui (piept sau pulpe)
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1 păstârnac
  • 1 țelină mică
  • 2 gălbenușuri de ou
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • 2 linguri orez
  • Zeama de la ½ lămâie
  • 2 litri apă
  • Sare, piper
  • Pătrunjel verde

Mod de preparare

  1. Pune puiul la fiert în apă cu puțină sare și spumează la nevoie.
  2. După 20 de minute, adaugă morcovul, păstârnacul, țelina și ceapa curățate și tăiate bucăți.
  3. Spală orezul și adaugă-l în ciorbă când legumele sunt aproape fierte.
  4. Când toate sunt bine fierte, scoate carnea și legumele, taie-le cubulețe și pune-le înapoi în oală.
  5. Într-un bol, amestecă gălbenușurile cu smântâna. Adaugă câte un polonic de ciorbă fierbinte peste amestec, amestecând continuu.
  6. Toarnă amestecul înapoi în ciorbă, amestecând încet.
  7. Adaugă zeama de lămâie, potrivește de sare și piper și presară pătrunjel verde tocat.
  8. Servește fierbinte.

Poftă bună!

related articles