Prima pagină » Reteta Conopida coapta cu sos tahini si susan prajit

Reteta Conopida coapta cu sos tahini si susan prajit

by admind

O rețetă simplă și sănătoasă, în care conopida devine caramelizată și aromată la cuptor, completată de un sos tahini fin și accente crocante de susan.

Ingrediente:

  • 1 conopidă mică
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare, piper
  • 2 linguri tahini
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 linguriță miere
  • apă pentru subțiere
  • 1 lingură semințe de susan, prăjite

Mod de preparare:

  1. Rupe conopida în buchețele și amestec-o cu ulei, sare și piper.
  2. Coace la 200°C timp de 25-30 de minute până devine aurie.
  3. Amestecă tahini cu lămâie, miere și apă, până obții o consistență cremoasă.
  4. Servește conopida cu sosul deasupra și presară susanul prăjit.

Poftă bună!

related articles