Prima pagină » Reteta Covrigi germani cu untură și sare grunjoasă

Reteta Covrigi germani cu untură și sare grunjoasă

by admind

Acești covrigi tradiționali, crocanți la exterior și pufoși în interior, sunt perfecți pentru gustări sărate. Untura adaugă o aromă aparte.

Ingrediente:

  • 500 g făină albă
  • 250 ml apă
  • 50 g untură
  • 1 linguriță sare
  • 7 g drojdie uscată
  • 1 lingură bicarbonat de sodiu (pentru fiert)
  • sare grunjoasă pentru decor

Mod de preparare:

  1. Amestecă toate ingredientele și frământă un aluat elastic.
  2. Lasă la dospit 1 oră.
  3. Împarte în 8 bucăți și modelează covrigi.
  4. Fierbe fiecare într-o oală cu apă și bicarbonat (30 sec).
  5. Așază pe tavă, presară sare și coace la 200°C timp de 20-25 de minute.

Poftă bună!

related articles