Prima pagină » Reteta Cuiburi de cartofi cu șampioane și brânză de Revelion

Reteta Cuiburi de cartofi cu șampioane și brânză de Revelion

by admind

Cuiburile de cartofi cu ciuperci și brânză sunt aperitive festive, perfecte pentru masa de Revelion. Aceste mini cuiburi sunt crocante la exterior și cremoase la interior, umplute cu un amestec savuros de ciuperci și brânză topită. Combinația de arome și aspectul atrăgător le fac ideale pentru o masă de sărbătoare și vor fi cu siguranță apreciate de toți invitații.

Ingrediente

Pentru cuiburile de cartofi:

  • Cartofi – 500 g
  • Unt – 50 g
  • Ou – 1 bucata
  • Faina – 1 lingura (cu varf)
  • Sare – dupa gust
  • Frunza de dafin – 1 bucata
  • Ulei pentru uns tava – 1 lingura

Pentru umplutura:

  • Ciuperci champignon – 300 g
  • Ceapa – 1 bucata
  • Smantana – 3 linguri
  • Cascaval tare – 50 g
  • Ou – 1 bucata
  • Piper negru macinat – dupa gust
  • Sare – dupa gust
  • Ulei – 2 linguri

Pentru decor:

  • Patrunjel proaspat – cateva crengute

Mod de preparare

  1. Prepararea cartofilor pentru cuiburi: Curata cartofii, taie-i in bucati mai mici si pune-i intr-o oala cu apa rece, adaugand putina sare si o frunza de dafin. Fierbe-i la foc mediu aproximativ 15 minute, pana cand devin moi. Dupa fierbere, scurge-i si pastreaza putin din apa in care au fiert pentru a o folosi mai tarziu. Scoate frunza de dafin si paseaza cartofii, adaugand untul pana cand obtii un piure fin.
  2. Prepararea umpluturii de ciuperci: Spala ciupercile si taie-le cubulete mici. Taie ceapa marunt. Incinge uleiul intr-o tigaie, adauga ciupercile si caleste-le la foc mediu timp de 5-7 minute. Adauga ceapa, sare si piper dupa gust, si continua sa amesteci pana cand ceapa devine translucida si ciupercile sunt bine rumenite. Adauga smantana si continua sa gatesti amestecul pana cand acesta se ingroasa putin, aproximativ 5 minute.
  3. Prepararea cuiburilor: Incalzeste cuptorul la 180-190 de grade Celsius. In piureul de cartofi racit putin, adauga 50 ml din apa pastrata de la fiert, un ou, faina si sare dupa gust, amestecand bine pentru a obtine o compozitie omogena. Tapeteaza o tava cu hartie de copt si unge-o cu ulei. Folosind un pos sau o punga taiata la un colt, formeaza cuiburi din piure, lasand un spatiu in mijloc pentru umplutura.
  4. Coacerea cuiburilor: Pune tava in cuptor si coace cuiburile de cartofi la 180-190 de grade timp de aproximativ 30 de minute, pana cand capata o culoare aurie.
  5. Asamblarea si finalizarea cuiburilor: Scoate tava din cuptor. Separat, bate galbenusul de la oul ramas si amesteca-l cu o lingurita de umplutura. Umple fiecare cuib de cartofi cu amestecul de ciuperci si unge deasupra cu galbenusul pregatit. Presara branza rasa uniform peste umplutura.
  6. Ultima coacere: Pune tava inapoi in cuptor si mai lasa cuiburile la copt inca 5-10 minute, pana cand branza se topeste si devine aurie.
  7. Servirea: Scoate cuiburile din cuptor si lasa-le sa se raceasca putin. Decoreaza fiecare cuib cu frunze de patrunjel proaspat si serveste-le calde.

Poftă bună!

related articles