Prima pagină » Reteta Gazpacho cu langosti

Reteta Gazpacho cu langosti

by admind

Gazpacho este o supă rece, de obicei preparată din legume răzuite, care este ideală pentru zilele călduroase de vară. Această rețetă unică de gazpacho cu langosti adaugă o notă rafinată și un gust ușor dulce-aldecat, perfect combinat cu legumele proaspete și un dressing ușor acrișor.

Ingrediente

  • 250 g roșii
  • 160 g ardei gras roșu
  • 180 g castravete
  • 80 g tulpini de țelină
  • 390 g roșii decojite (din conservă sau proaspete)
  • 2 căței de usturoi
  • 10 g ulei de măsline
  • 15 g oțet balsamic
  • 2 g sare himalayană
  • 1 g piper negru
  • 2 g zahăr brun
  • 20 g langosti
  • 1 g microverde de rucola
  • 1 g ceapă verde
  • 22 g brânză Philadelphia
  • 2 g sos Tabasco

Mod de preparare

  1. Spală roșiile, usturoiul, tulpinile de țelină, și ardeiul gras roșu.
  2. Înveleste ardeiul gras în folie de aluminiu și coace-l în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 20 de minute. După ce se răcește, îndepărtează coaja și semințele.
  3. Curăță țelina de coaja exterioară și taie-o în bucăți potrivite.
  4. Tăiați toate legumele (roșiile, ardeiul, castravetele, țelina) și pune-le într-un blender. Amestecă-le până când obții o consistență cremoasă.
  5. Adaugă sare, piper, sos Tabasco, zahăr și oțet balsamic. Amestecă bine, apoi strecoară supa printr-o sită fină și răcește-o.
  6. Între timp, prăjește langosti într-o tigaie cu puțin ulei de măsline până când sunt gata. După ce se răcesc, taie-i în cuburi mici.
  7. Curăță castravetele de coajă și semințe și taie-l, de asemenea, în cuburi mici. Taie și ardeiul gras în cuburi mici.
  8. Într-un bol, amestecă castravetele, ardeiul gras, langosti și brânza Philadelphia. Formează mici perle (knelle).
  9. Așază perlele pe o farfurie și decorează-le cu microverde de rucola, ceapă verde și pătrunjel.
  10. Toarnă gazpacho-ul rece peste perlele de langosti și servește imediat.

Poftă bună!

related articles