15
Gazpacho este o supă rece, de obicei preparată din legume răzuite, care este ideală pentru zilele călduroase de vară. Această rețetă unică de gazpacho cu langosti adaugă o notă rafinată și un gust ușor dulce-aldecat, perfect combinat cu legumele proaspete și un dressing ușor acrișor.
Ingrediente
- 250 g roșii
- 160 g ardei gras roșu
- 180 g castravete
- 80 g tulpini de țelină
- 390 g roșii decojite (din conservă sau proaspete)
- 2 căței de usturoi
- 10 g ulei de măsline
- 15 g oțet balsamic
- 2 g sare himalayană
- 1 g piper negru
- 2 g zahăr brun
- 20 g langosti
- 1 g microverde de rucola
- 1 g ceapă verde
- 22 g brânză Philadelphia
- 2 g sos Tabasco
Mod de preparare
- Spală roșiile, usturoiul, tulpinile de țelină, și ardeiul gras roșu.
- Înveleste ardeiul gras în folie de aluminiu și coace-l în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 20 de minute. După ce se răcește, îndepărtează coaja și semințele.
- Curăță țelina de coaja exterioară și taie-o în bucăți potrivite.
- Tăiați toate legumele (roșiile, ardeiul, castravetele, țelina) și pune-le într-un blender. Amestecă-le până când obții o consistență cremoasă.
- Adaugă sare, piper, sos Tabasco, zahăr și oțet balsamic. Amestecă bine, apoi strecoară supa printr-o sită fină și răcește-o.
- Între timp, prăjește langosti într-o tigaie cu puțin ulei de măsline până când sunt gata. După ce se răcesc, taie-i în cuburi mici.
- Curăță castravetele de coajă și semințe și taie-l, de asemenea, în cuburi mici. Taie și ardeiul gras în cuburi mici.
- Într-un bol, amestecă castravetele, ardeiul gras, langosti și brânza Philadelphia. Formează mici perle (knelle).
- Așază perlele pe o farfurie și decorează-le cu microverde de rucola, ceapă verde și pătrunjel.
- Toarnă gazpacho-ul rece peste perlele de langosti și servește imediat.
Poftă bună!