Prima pagină » Reteta Gustare de Revelion „pungi de Mos Craciun”

Reteta Gustare de Revelion „pungi de Mos Craciun”

by admind

Pentru masa de Revelion, aceste pungi de Mos Craciun, realizate din clatite umplute cu pui si legume, sunt o gustare inedita si aspectuoasa care aduce zambete si bun gust. Pline de aroma datorita amestecului de pui, orez si legume, aceste mini-pachetele legate cu fire de ceapa verde vor deveni cu siguranta atractia serii. Sunt usor de preparat si se potrivesc perfect atmosferei festive.

Ingrediente

Pentru clatite:

  • 400 ml lapte
  • 2 oua
  • 1 praf de zahar
  • 1 lingurita sare
  • 170 g faina
  • 3 linguri ulei + extra pentru uns tigaia

Pentru umplutura:

  • 300 g carne de pui (piept sau pulpe)
  • 70 g orez
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 linguri maioneza
  • 2-3 fire de verdeata proaspata (patrunjel, marar)
  • Sare, dupa gust
  • 4 linguri ulei pentru prajit

Pentru decor:

  • 10 fire de ceapa verde

Mod de preparare

  1. Pregateste toate ingredientele: Fierbe carnea de pui in apa cu sare, apoi lasa-o sa se raceasca si dezoseaza. Separat, fierbe orezul pana devine moale si lasa-l sa se raceasca.
  2. Prepara clatitele: Intr-un bol, bate ouale cu un praf de sare si zahar pana devin spumoase. Incorporeaza laptele caldut si adauga faina treptat, amestecand continuu pentru a evita cocoloasele. La final, adauga 3 linguri de ulei in compozitia de clatite.
  3. Coace clatitele: Incalzeste bine tigaia, unge-o usor cu ulei si toarna cate un polonic de aluat, distribuindu-l uniform. Coace clatitele subtiri pe ambele parti pana devin usor aurii, apoi aseaza-le intr-o gramada pentru a se pastra moi.
  4. Pregateste umplutura: Taie carnea de pui fiarta in bucati mici. Rade morcovul, toaca ceapa si caleste-le impreuna in ulei pana se inmoaie. Intr-un bol, amesteca carnea de pui, orezul fiert si legumele calite. Adauga maioneza si verdeata tocata, apoi asezoneaza cu sare dupa gust.
  5. Formeaza pachetelele: Pune cate o lingura generoasa de umplutura in centrul fiecarei clatite. Ridica marginile clatitei si leaga-le in forma de saculet folosind un fir de ceapa verde sau, alternativ, branza tip coarda, pentru un aspect festiv.
  6. Servire: Aseaza pungutele pe un platou si serveste-le reci sau usor incalzite.

Poftă bună!

related articles