Prima pagină » Reteta Pâine de casă

Reteta Pâine de casă

by admind

Pâinea de casă aduce în bucătărie mirosul copilăriei și bucuria lucrurilor făcute cu mâna ta. Cu o coajă crocantă și un miez pufos, este perfectă atât pentru mic dejun, cât și pentru mese principale.

Ingrediente

  • 500 g făină
  • 7 g drojdie uscată
  • 300 ml apă călduță
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță zahăr
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

  1. Dizolvă drojdia și zahărul în apă călduță și lasă 10 minute.
  2. Într-un bol, pune făina cu sarea și adaugă amestecul lichid și uleiul.
  3. Frământă un aluat elastic și lasă-l la dospit 1 oră, acoperit.
  4. Modelează pâinea și pune-o într-o tavă tapetată.
  5. Coace 35–40 minute la 200°C, până se rumenește frumos.

Poftă bună!

related articles