Prima pagină » Reteta Sarmale în foi de viță umplute cu orez și ciuperci de Revelion

Reteta Sarmale în foi de viță umplute cu orez și ciuperci de Revelion

by admind

Sarmalele sunt un preparat tradițional românesc, nelipsit de pe mesele de sărbători, iar în această variantă vegană, cu umplutură de orez și ciuperci, vor adăuga un gust savuros și o notă de autenticitate mesei de Revelion. Gătește-le cu drag și bucură-te de aromele îmbietoare!

Ingrediente:

  • 12 foi de viță de vie
  • 200 g ciuperci champignon
  • 100 g orez
  • 1 ceapă mare
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță de boia de ardei dulce
  • 1 linguriță de cimbru uscat
  • Sare și piper, după gust
  • Apă (pentru fiert)

Mod de preparare:

  1. Începe prin a spăla bine orezul și fierbe-l în apă cu puțină sare până devine ușor moale, dar nu complet gătit. Scurge-l și pune-l deoparte.
  2. Într-o tigaie, încinge uleiul de măsline și adaugă ceapa tăiată mărunt. Călește-o până devine transparentă.
  3. Adaugă ciupercile tăiate cubulețe și călește-le până se înmoaie și își eliberează apa. Continuă să le gătești până când apa se evaporă complet.
  4. Pune orezul fiert în tigaie, adaugă boia de ardei, cimbru, sare și piper. Amestecă bine toate ingredientele și lasă-le să se răcească puțin.
  5. Începe să formezi sarmalele: ia câte o foaie de viță de vie și pune o lingură din amestecul de orez și ciuperci la baza foii. Împachetează frumos sarmalele, rulându-le strâns, dar fără a le zdrobi.
  6. Așază sarmalele într-o oală mare, punându-le în straturi. Acoperă-le cu apă și lasă-le la fiert pe foc mic timp de aproximativ 1 oră, până sunt bine fierte.
  7. Serveste-le calde, cu un strop de ulei de măsline și, eventual, cu smântână vegană sau sos de roșii.

Poftă bună!

related articles