Prima pagină » Reteta Sos de prune cu ghimbir pentru carne

Reteta Sos de prune cu ghimbir pentru carne

by admind

Un sos dulce-picant, ideal pentru preparate din carne de porc, rață sau pui. Gustul intens de prune este echilibrat cu ghimbir și oțet.

Ingrediente:

  • 200 g prune uscate fără sâmburi
  • 250 ml apă
  • 1 lingură oțet de mere
  • 1 lingură ghimbir ras
  • 1 lingură zahăr brun
  • un praf de scorțișoară
  • sare după gust

Mod de preparare:

  1. Pune prunele și apa într-un vas și fierbe 15 minute, până se înmoaie.
  2. Adaugă ghimbirul, zahărul, oțetul, scorțișoara și sarea.
  3. Pasează cu un blender și mai fierbe 5 minute la foc mic.
  4. Servește cald peste carne sau păstrează la frigider.

Poftă bună!

related articles