Prima pagină » Reteta Sos de rodie cu mentă pentru pui la grătar

Reteta Sos de rodie cu mentă pentru pui la grătar

by admind

Un sos dulce-acrișor, cu note răcoritoare de mentă, ideal pentru carne friptă de pui sau curcan. Gustul fructat îl face deosebit pentru serviri elegante.

Ingrediente:

  • 100 ml suc concentrat de rodie
  • 1 linguriță oțet balsamic
  • 1 lingură miere
  • 1 lingură frunze de mentă proaspăt tocate
  • un praf de sare
  • opțional: 1/2 linguriță amidon dizolvat în apă rece (pentru îngroșare)

Mod de preparare:

  1. Într-o crăticioară, pune sucul de rodie, oțetul și mierea.
  2. Lasă la foc mic 8-10 minute până scade puțin. Dacă dorești un sos mai gros, adaugă amidonul și mai fierbe 2 minute.
  3. Ia de pe foc și adaugă menta tocată.
  4. Lasă la răcit și servește cu carne de pui sau curcan.

Poftă bună!

related articles