Prima pagină » Reteta Sos dulce-acrișor de rodie și ghimbir

Reteta Sos dulce-acrișor de rodie și ghimbir

by admind

Un sos vibrant, cu note dulci și picante, potrivit pentru salate, preparate asiatice sau carne de pui. Rodia oferă un gust fructat, iar ghimbirul aduce o notă intensă.

Ingrediente:

  • 100 ml suc de rodie
  • 1 lingură ghimbir ras
  • 1 lingură miere
  • 1 linguriță oțet de mere
  • 1 linguriță amidon (opțional, pentru îngroșare)
  • sare după gust

Mod de preparare:

  1. Pune sucul de rodie într-o crăticioară și adaugă ghimbirul, mierea și oțetul.
  2. Lasă la foc mic 5-7 minute, amestecând ocazional.
  3. Dacă dorești un sos mai gros, dizolvă amidonul în puțină apă și adaugă-l în sos, fierbe încă 2 minute.
  4. Potrivește de sare și lasă să se răcească înainte de servire.

Poftă bună!

related articles