4
Această supă asiatică cu tăiței și carne de rață este perfectă pentru o masă festivă de Revelion. Aromele intense de ghimbir, scorțișoară și sosuri asiatice creează un preparat spectaculos, care îmbină tradiția cu exotismul. Este o alegere deosebită pentru a începe noul an cu gusturi rafinate și memorabile.
Ingrediente
- Pulpe de rață – 4 bucăți
- Scorțișoară (băț) – 1 bucată
- Ardei iute – 2 bucăți
- Ghimbir proaspăt – o bucată cât un deget mare
- Ciuperci shiitake uscate (opțional) – 2-3 bucăți
- Oțet de orez – 70 ml
- Tăiței de ou (sau de orez/soba) – 150 g
- Sos de stridii – 3 linguri
- Sos de soia – 5 linguri
- Ceapă verde – 6-7 fire
- Apă – 2 litri
Mod de preparare
- Prepararea bazei pentru supă
Îndepărtați pielea de pe pulpele de rață și dezosați-le. Păstrați carnea deoparte. Puneți oasele într-o oală mare, adăugați un băț de scorțișoară, un ardei iute tăiat în 3-4 bucăți, ghimbirul feliat subțire și, dacă aveți, ciupercile shiitake. Turnați 2 litri de apă rece și aduceți la fierbere. Reduceți focul la mic, îndepărtați spuma formată și lăsați să fiarbă sub capac timp de 1-1,5 ore. - Prepararea condimentului picant
Tăiați ardeiul iute rămas în felii subțiri (inclusiv cu semințe) și puneți-l într-un bol mic. Turnați peste el oțetul de orez și lăsați să se marineze timp de 1-2 ore. - Prepararea cărnii de rață
Tăiați carnea dezosată în bucăți mici. După ce baza pentru supă este gata, strecurați lichidul printr-o sită fină sau printr-o pânză de tifon. Puneți supa strecurată înapoi în oală, adăugați bucățile de carne și turnați sosurile de soia și de stridii. Lăsați să fiarbă încă 30 de minute, până când carnea este fragedă. - Prepararea tăițeilor
Fierbeți tăițeii conform indicațiilor de pe ambalaj. După ce sunt gata, clătiți-i cu apă rece pentru a opri procesul de gătire și lăsați-i să se scurgă bine într-o strecurătoare. - Asamblarea și servirea
Puneți o porție de tăiței în fiecare bol, apoi turnați supa fierbinte cu carne de rață deasupra. Adăugați după gust câteva felii din condimentul picant marinată în oțet. Decorați cu ceapă verde tocată mărunt și serviți imediat.
Poftă bună!