6
Supă cremă de conopidă este un preparat delicat, cu o textură catifelată și un gust fin. Este ideală pentru o masă ușoară și poate fi servită cu crutoane sau semințe pentru un plus de savoare.
Ingrediente
- 1 conopidă medie (aprox. 600 g)
- 1 ceapă
- 1 cartof
- 1 morcov
- 2 linguri ulei sau 30 g unt
- 1 litru apă sau supă de legume
- Sare, piper
- Smântână sau lapte (opțional)
- Verdeață pentru decor
Mod de preparare
- Curăță legumele, taie ceapa, morcovul și cartoful cuburi. Desfă conopida în buchețele.
- Călește ceapa în ulei sau unt, apoi adaugă restul legumelor.
- Toarnă apa sau supa și fierbe la foc mic 20–25 de minute.
- Când legumele sunt moi, mixează totul cu un blender până obții o cremă fină.
- Dacă vrei, poți adăuga puțină smântână sau lapte pentru mai multă cremozitate.
- Potrivește de sare și piper.
- Servește fierbinte, decorată cu verdeață sau crutoane.
Poftă bună!