Prima pagină » Reteta Supă cremă de conopidă

Reteta Supă cremă de conopidă

by admind

Supă cremă de conopidă este un preparat delicat, cu o textură catifelată și un gust fin. Este ideală pentru o masă ușoară și poate fi servită cu crutoane sau semințe pentru un plus de savoare.

Ingrediente

  • 1 conopidă medie (aprox. 600 g)
  • 1 ceapă
  • 1 cartof
  • 1 morcov
  • 2 linguri ulei sau 30 g unt
  • 1 litru apă sau supă de legume
  • Sare, piper
  • Smântână sau lapte (opțional)
  • Verdeață pentru decor

Mod de preparare

  1. Curăță legumele, taie ceapa, morcovul și cartoful cuburi. Desfă conopida în buchețele.
  2. Călește ceapa în ulei sau unt, apoi adaugă restul legumelor.
  3. Toarnă apa sau supa și fierbe la foc mic 20–25 de minute.
  4. Când legumele sunt moi, mixează totul cu un blender până obții o cremă fină.
  5. Dacă vrei, poți adăuga puțină smântână sau lapte pentru mai multă cremozitate.
  6. Potrivește de sare și piper.
  7. Servește fierbinte, decorată cu verdeață sau crutoane.

Poftă bună!

related articles