Prima pagină » Reteta Supă cremă de dovleac cu mere și ghimbir

Reteta Supă cremă de dovleac cu mere și ghimbir

by admind

Această supă cremoasă îmbină dulceața dovleacului cu prospețimea merelor și nota ușor picantă a ghimbirului. Este reconfortantă, aromată și perfectă pentru sezonul rece.

Ingrediente:

  • 500 g dovleac curățat și tăiat cuburi
  • 1 măr verde, decojit și tăiat felii
  • 1 ceapă mică
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 cm rădăcină de ghimbir ras
  • 500 ml supă de legume
  • sare, piper
  • semințe de dovleac pentru decor

Mod de preparare:

  1. Încinge uleiul într-o oală și călește ceapa tocată până devine transparentă.
  2. Adaugă dovleacul, mărul și ghimbirul și gătește-le 3-4 minute amestecând des.
  3. Toarnă supa de legume și fierbe totul 20 de minute, până dovleacul se înmoaie.
  4. Mixează cu un blender vertical până obții o cremă fină. Potrivește de sare și piper.
  5. Servește fierbinte, decorată cu semințe de dovleac prăjite.

Poftă bună!

related articles