Prima pagină » Reteta Supa crema de pastarnac cu mar si ghimbir

Reteta Supa crema de pastarnac cu mar si ghimbir

by admind

O supa cremoasa, dulce-picanta, ideala pentru sezonul rece. Pastarnacul si marul formeaza o combinatie surprinzatoare, completata de aroma ghimbirului.

Ingrediente

  • 2 pastarnaci mari
  • 1 mar verde
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingurita ghimbir proaspat ras
  • 700 ml apa sau supa de legume
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare si piper

Mod de preparare

  1. Curata pastarnacul si marul, apoi taie-le cuburi. Toaca ceapa marunt.
  2. Incalzeste uleiul si caleste ceapa pana devine aurie.
  3. Adauga pastarnacul, marul si ghimbirul. Amesteca si gateste 2 minute.
  4. Toarna apa sau supa si fierbe totul 20-25 minute, pana ce legumele sunt moi.
  5. Paseaza cu blenderul si potriveste de sare si piper. Se serveste calda, eventual cu crutoane.
    Poftă bună!

related articles