7
O combinație surprinzător de rafinată, această supă cremoasă reunește aroma pământie a țelinei cu prospețimea acidulată a merelor verzi. Ideală pentru o masă ușoară, dar sofisticată.
Ingrediente:
- 1 rădăcină de țelină (aprox. 400 g)
- 1 măr verde Granny Smith
- 1 ceapă albă
- 2 linguri ulei de măsline
- 500 ml supă de legume
- 100 ml lapte vegetal sau smântână lichidă
- sare, piper
Mod de preparare:
- Curăță țelina, mărul și ceapa, apoi taie-le în cuburi.
- Într-o cratiță, călește ceapa în ulei, adaugă țelina și mărul și amestecă 2-3 minute.
- Toarnă supa de legume, acoperă și fierbe 20 de minute până toate sunt moi.
- Mixează totul cu un blender vertical, adaugă laptele sau smântâna și asezonează după gust.
- Servește cu crutoane sau semințe prăjite pentru textură.
Poftă bună!