Prima pagină » Reteta Supă franțuzească de ceapă roșie

Reteta Supă franțuzească de ceapă roșie

by admind

Supă franțuzească de ceapă roșie este un preparat clasic, plin de savoare, care îmbină dulceața cepei caramelizate cu aroma vinului roșu și a bulyonului bogat. Acesta este un fel de mâncare confortabil și rafinat, perfect pentru zilele răcoroase sau ca aperitiv într-o masă festivă.

Ingrediente

  • 5 cepe roșii
  • 50 g unt
  • 3 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 2 ramuri de cimbru
  • 5 căței de usturoi
  • ½ litru vin roșu sec
  • 1 litru supă de carne (sau apă cu concentrat de supă)
  • Sare, după gust
  • Piper negru măcinat, după gust
  • 40 g pătrunjel proaspăt
  • Crutoane de pâine (pentru servire)

Mod de preparare

  1. Pregătirea cepei: Taie cepele pe jumătate, apoi în felii subțiri (maxim 5 mm grosime). Într-o tigaie mare, încinge untul și uleiul de floarea-soarelui. Adaugă ceapa și ramurile de cimbru, presară sare și piper și gătește la foc mediu, amestecând din când în când. După 15-20 de minute, adaugă usturoiul tocat fin și acoperă tigaia, lăsând să se gătească la foc mic.
  2. Adăugarea vinului și a supei: După ce ceapa a început să se înmoaie și să capete o culoare aurie, adaugă vinul roșu și mărește focul pentru a lăsa alcoolul să evapore. Apoi, toarnă supa de carne și lasă să fiarbă la foc mic timp de 45-60 de minute. În acest timp, îndepărtează spuma și grăsimea care se formează la suprafața supei.
  3. Finisarea supei: Verifică gustul supei și ajustează cu sare și piper, după preferințe. Împărțit supa în boluri preîncălzite, adaugă crutoanele de pâine și presară pătrunjel proaspăt tocat deasupra.

Poftă bună!

related articles