17
O alternativă delicioasă și crocantă la preparatele din carne, tofu afumat pane se combină perfect cu prospețimea salatei verzi.
Ingrediente
- 200 g tofu afumat
- 2 linguri făină
- 1 ou
- 3 linguri pesmet
- 1 linguriță ulei de măsline
- Sare și piper după gust
- 100 g salată verde
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- 1 linguriță ulei de măsline (pentru salată)
Mod de preparare
- Taie tofu în felii de aproximativ 1 cm grosime.
- Treci fiecare bucată de tofu prin făină, ou bătut și pesmet, astfel încât să fie bine acoperit.
- Prăjește tofu pane într-o tigaie cu ulei de măsline, pe foc mediu, până devine auriu și crocant.
- Între timp, spală bine salata verde și amestec-o cu zeama de lămâie, uleiul de măsline, sare și piper.
- Servește tofu pane alături de salata verde pentru o masă echilibrată.
Poftă bună!