Prima pagină » Reteta Tofu la grătar cu sos de soia și ghimbir

Reteta Tofu la grătar cu sos de soia și ghimbir

by admind

O opțiune savuroasă, bogată în proteine vegetale, în care tofu-ul devine crocant și aromat datorită unei marinade echilibrate pe bază de soia și ghimbir.

Ingrediente

  • 250 g tofu ferm
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 linguriță ghimbir proaspăt ras
  • 1 linguriță miere sau sirop de agave
  • 1 lingură ulei de susan
  • 1 cățel de usturoi pisat

Mod de preparare

  1. Scoate tofu din ambalaj, presează-l ușor între două șervețele și taie-l în felii groase de 1 cm.
  2. Într-un bol mic, combină sosul de soia cu ghimbirul, mierea, usturoiul și uleiul de susan.
  3. Așază feliile de tofu într-un vas și toarnă deasupra marinada. Acoperă și lasă la rece 30-60 de minute.
  4. Încinge o tigaie grill sau simplă și prăjește tofu-ul 3-4 minute pe fiecare parte, până devine ușor crocant la exterior.
  5. Servește simplu sau alături de o garnitură de orez și legume sotate.

Poftă bună!

related articles