Prima pagină » Reteta Legume fripte cu oțet balsamic pentru masa de sărbători

Reteta Legume fripte cu oțet balsamic pentru masa de sărbători

by admind

Această rețetă de legume fripte cu oțet balsamic este perfectă pentru masa de sărbători, oferind un gust rafinat și o textură delicioasă. Aromele de rozmarin, usturoi și balsamic completează minunat dulceața naturală a legumelor.

Ingrediente

  • 800 g dovleac, curățat de coajă și semințe
  • 600 g cartofi, tăiați pe jumătate
  • 120 ml ulei de măsline (aproximativ ½ cană)
  • 1 cățel de usturoi, zdrobit
  • 1 lingură rozmarin proaspăt, tocat mărunt
  • 1 lingură oțet balsamic

Mod de preparare

  1. Preîncălziți cuptorul la o temperatură ridicată, de aproximativ 200-220°C. Pregătiți o tavă mare, tapetată cu hârtie de copt sau ușor unsă cu ulei.
  2. Tăiați dovleacul în felii groase, păstrând o dimensiune uniformă pentru a se găti în mod egal.
  3. Într-un bol mare, combinați uleiul de măsline, usturoiul zdrobit și rozmarinul tocat. Amestecați bine pentru a forma un dressing aromat.
  4. Așezați cartofii în tava pregătită și turnați jumătate din dressing peste ei, asigurându-vă că sunt bine acoperiți. Coaceți cartofii timp de 20 de minute, lăsându-i să prindă o crustă aurie.
  5. Adăugați feliile de dovleac peste cartofi în tavă și stropiți cu restul dressingului. Introduceți tava din nou în cuptor și gătiți pentru încă 25-30 de minute, sau până când legumele sunt fragede și rumenite.
  6. Scoateți tava din cuptor și stropiți legumele fierbinți cu oțet balsamic. Amestecați ușor pentru a îmbrăca legumele în aromele dulci-acrișoare ale balsamicului.

Poftă bună!

related articles