15
Această salată savuroasă, cu arome complexe și ingrediente proaspete, este perfectă pentru masa festivă. Textura crocantă a nucilor, dulceața dovleacului și intensitatea mielului fraged se combină armonios într-un preparat rafinat și nutritiv.
Ingrediente
- 360 g pulpă mică de miel
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin, plus extra pentru servire
- 200 g ciuperci mici (Swiss brown sau champignon), fără codițe
- 2 căței de usturoi, zdrobiți
- 160 g dovleac, tăiat cuburi de 2 cm
- 1 sfeclă roșie, curățată și tăiată cuburi de 1,5 cm
- 2 crenguțe de cimbru, frunzele desprinse
- 1/2 cană quinoa
- 1/4 cană bocconcini cherry, tăiate pe jumătate
- 50 g frunze de baby spanac
- 1/4 cană nuci, prăjite și tocate grosier
- 1/2 cană frunze de pătrunjel
- Oțet de vin roșu, pentru servire
Mod de preparare
- Preîncălziți cuptorul la 200°C (sau 180°C cu ventilație). Așezați mielul pe o farfurie, ungeți-l cu jumătate din cantitatea de ulei de măsline și condimentați generos. Transferați-l într-o tavă de friptură.
- Într-un bol, amestecați ciupercile cu usturoiul zdrobit și jumătate din uleiul rămas. Adăugați-le în tavă alături de miel. Separat, combinați dovleacul și sfecla roșie cu restul uleiului și frunzele de cimbru, apoi distribuiți-le uniform în tavă, lângă miel și ciuperci. Coaceți timp de 25-30 de minute pentru o friptură medie. După coacere, acoperiți mielul lejer cu folie de aluminiu și lăsați-l să se odihnească.
- Între timp, pregătiți quinoa. Clătiți-o bine sub jet de apă rece folosind o sită fină. Puneți quinoa într-o cratiță mică împreună cu 1 cană de apă, aduceți la fierbere, acoperiți și lăsați să fiarbă la foc mic timp de 15 minute, până când boabele încep să se deschidă. Luați de pe foc și lăsați acoperită încă 5 minute.
- Feliați mielul în bucăți subțiri și începeți să asamblați salata. Într-un bol mare sau pe un platou, combinați quinoa, baby spanacul, dovleacul, sfecla, ciupercile, bocconcini și nucile prăjite. Adăugați feliile de miel deasupra.
- Presărați pătrunjelul proaspăt și stropiți salata cu oțet de vin roșu și ulei de măsline înainte de servire.
Poftă bună!