25
Aceasta salata satioasa si parfumata imbina gustul dulce al cartofilor cu textura crocanta a nautului si o vinegreta aromata. Poate fi servita atat ca fel principal, cat si ca garnitura.
Ingrediente
- 2 cartofi dulci mari
- 1 conserva de naut (aprox. 240 g scurs)
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingurita chimion macinat
- sare si piper dupa gust
- 1 lingura otet din vin rosu
- 1 lingurita mustar Dijon
- 2 linguri patrunjel tocat
Mod de preparare
- Curata cartofii dulci si taie-i cuburi de marime medie.
- Pune cartofii si nautul intr-o tava, stropeste-i cu uleiul de masline, adauga chimionul, sare si piper, apoi amesteca bine. Coace la 200°C timp de 25-30 minute, pana cand se rumenesc usor.
- Intre timp, pregateste vinegreta: amesteca otetul cu mustarul si o lingura de apa.
- Scoate legumele coapte din cuptor si pune-le intr-un bol. Toarna vinegreta peste ele cat sunt calde.
- Adauga patrunjelul proaspat tocat si amesteca usor. Serveste imediat sau calduta.
Poftă bună!