Prima pagină » Reteta (Salata calda de cartofi dulci si naut)

Reteta (Salata calda de cartofi dulci si naut)

by admind

Aceasta salata satioasa si parfumata imbina gustul dulce al cartofilor cu textura crocanta a nautului si o vinegreta aromata. Poate fi servita atat ca fel principal, cat si ca garnitura.

Ingrediente

  • 2 cartofi dulci mari
  • 1 conserva de naut (aprox. 240 g scurs)
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita chimion macinat
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura otet din vin rosu
  • 1 lingurita mustar Dijon
  • 2 linguri patrunjel tocat

Mod de preparare

  1. Curata cartofii dulci si taie-i cuburi de marime medie.
  2. Pune cartofii si nautul intr-o tava, stropeste-i cu uleiul de masline, adauga chimionul, sare si piper, apoi amesteca bine. Coace la 200°C timp de 25-30 minute, pana cand se rumenesc usor.
  3. Intre timp, pregateste vinegreta: amesteca otetul cu mustarul si o lingura de apa.
  4. Scoate legumele coapte din cuptor si pune-le intr-un bol. Toarna vinegreta peste ele cat sunt calde.
  5. Adauga patrunjelul proaspat tocat si amesteca usor. Serveste imediat sau calduta.
    Poftă bună!

related articles