41
Inspirata din bucataria traditionala japoneza, aceasta supa este usoara, hranitoare si plina de savoare umami. Perfecta pentru un pranz cald sau o cina simpla.
Ingrediente
- 1 litru apa
- 1 lingura pasta miso
- 1/2 pachet tofu tare (aproximativ 150 g)
- 1 mana alge wakame uscate
- 2 fire ceapa verde
- 1 lingura sos de soia
Mod de preparare
- Pune apa la fiert intr-o cratita.
- Intre timp, hidrateaza algele wakame in apa rece pentru 10 minute, apoi scurge-le bine.
- Cand apa clocoteste, adauga pasta miso si amesteca bine pana se dizolva complet.
- Taie tofu in cubulete mici si adauga-l in supa impreuna cu algele. Lasa totul sa fiarba la foc mic 5 minute.
- Presara ceapa verde tocata si sosul de soia. Amesteca si serveste imediat, calda.
Poftă bună!