Prima pagină » Reteta Chiftele de ovăz cu sos de roșii

Reteta Chiftele de ovăz cu sos de roșii

by admind

Aceste chiftele sunt o alternativă vegetală gustoasă, ușor crocante la exterior și moi în interior. Ovăzul le oferă consistență, iar sosul de roșii le completează cu un strat savuros și aromat.

Ingrediente:

  • 150 g fulgi de ovăz
  • 1 ceapă mică
  • 1 morcov ras
  • 1 cățel usturoi
  • 2 linguri făină (de grâu sau năut)
  • 1 lingură sos de soia (opțional)
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • Sare și piper după gust

Pentru sos:

  • 400 ml suc de roșii
  • 2 căței usturoi
  • 1 linguriță oregano
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare:

  1. Amestecă fulgii de ovăz cu ceapa tocată, morcovul, usturoiul zdrobit, făina, sosul de soia, sare, piper și cimbru.
  2. Adaugă puțină apă caldă (50-70 ml) până obții o compoziție omogenă care se poate modela.
  3. Formează chiftele rotunde sau plate. Așază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  4. Coace-le 20 de minute la 190°C, întorcându-le la jumătate.
  5. Pentru sos, călește usturoiul în ulei, adaugă sucul de roșii și oregano, apoi fierbe 10-15 minute.
  6. Toarnă sosul peste chiftelele coapte sau servește separat.

Poftă bună!

related articles