11
Aceste chiftele sunt o alternativă vegetală gustoasă, ușor crocante la exterior și moi în interior. Ovăzul le oferă consistență, iar sosul de roșii le completează cu un strat savuros și aromat.
Ingrediente:
- 150 g fulgi de ovăz
- 1 ceapă mică
- 1 morcov ras
- 1 cățel usturoi
- 2 linguri făină (de grâu sau năut)
- 1 lingură sos de soia (opțional)
- 1 linguriță cimbru uscat
- Sare și piper după gust
Pentru sos:
- 400 ml suc de roșii
- 2 căței usturoi
- 1 linguriță oregano
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
- Amestecă fulgii de ovăz cu ceapa tocată, morcovul, usturoiul zdrobit, făina, sosul de soia, sare, piper și cimbru.
- Adaugă puțină apă caldă (50-70 ml) până obții o compoziție omogenă care se poate modela.
- Formează chiftele rotunde sau plate. Așază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Coace-le 20 de minute la 190°C, întorcându-le la jumătate.
- Pentru sos, călește usturoiul în ulei, adaugă sucul de roșii și oregano, apoi fierbe 10-15 minute.
- Toarnă sosul peste chiftelele coapte sau servește separat.
Poftă bună!