11
Un curry delicat, dar cu personalitate, în care conopida absoarbe aromele intense ale condimentelor. Orezul basmati completează perfect preparatul, oferind un contrast ușor și parfumat.
Ingrediente:
- 1 conopidă mică, desfăcută în buchețele
- 1 ceapă
- 2 căței usturoi
- 1 lingură pastă de curry sau 1 linguriță pudră curry
- 200 ml lapte de cocos
- 1 lingură ulei
- Sare după gust
- 150 g orez basmati
Mod de preparare:
- Fierbe orezul basmati în apă cu puțină sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi lasă-l deoparte.
- Într-o cratiță, călește ceapa tocată mărunt în ulei, apoi adaugă usturoiul zdrobit.
- Adaugă pasta de curry, amestecă 30 secunde, apoi pune conopida.
- Toarnă laptele de cocos și puțină apă dacă este necesar. Fierbe la foc mediu 15-20 minute, până conopida e fragedă.
- Gustă și reglează cu sare. Servește curry-ul fierbinte, alături de orez basmati.
Poftă bună!