4
O salată care îmbină dulceața naturală a cartofului copt cu cremozitatea avocado-ului și aciditatea sucului de lime. O alegere gustoasă, nutritivă și simplu de pregătit acasă.
Ingrediente
- 2 cartofi dulci mari
- 1 avocado copt
- sucul de la 1 lime
- 1 linguriță ulei de măsline extravirgin
- 1 legătură mică de pătrunjel proaspăt
- sare și piper, după gust
Mod de preparare
- Curăță cartofii dulci, taie-i cuburi egale și fierbe-i în apă cu puțină sare timp de 10-12 minute, până se înmoaie, dar nu devin sfărâmicioși.
- După ce au fiert, scurge-i și lasă-i la răcit într-un bol încăpător.
- Curăță avocado-ul de coajă și sâmbure, apoi taie-l cubulețe și stropește-l imediat cu sucul de lime.
- Adaugă avocado-ul peste cartofi, presară pătrunjelul tocat și asezonează cu sare, piper și ulei de măsline.
- Amestecă ușor pentru a păstra textura ingredientelor și servește salata rece sau la temperatura camerei.
Poftă bună!