Prima pagină » Reteta Salată caldă cu rață afumată, linte și dressing de muștar

Reteta Salată caldă cu rață afumată, linte și dressing de muștar

by admind

Această salată este o alegere sofisticată, dar ușor de pregătit, unde savoarea cărnii de rață afumată este echilibrată de textura lintei și prospețimea dressingului ușor acrișor.

Ingrediente

  • 150 g piept de rață afumat (feliat subțire)
  • 150 g linte verde fiartă
  • 1 mână de frunze de rucola
  • 1 ceapă roșie mică
  • 1 lingură muștar Dijon
  • 2 linguri oțet de mere
  • 3 linguri ulei de măsline
  • sare, piper

Mod de preparare

  1. Fierbe lintea în apă cu puțină sare până devine fragedă, apoi scurge-o și las-o să se răcească ușor.
  2. Taie ceapa roșie în fâșii subțiri și amestec-o cu lintea și rucola.
  3. Pentru dressing, bate muștarul cu oțetul, uleiul, sare și piper până obții o emulsie.
  4. Adaugă feliile de rață afumată peste salată și toarnă dressingul deasupra.
  5. Servește imediat, cât salata este încă ușor călduță, pentru contrastul ideal de texturi.

Poftă bună!

related articles