5
Această salată este o alegere sofisticată, dar ușor de pregătit, unde savoarea cărnii de rață afumată este echilibrată de textura lintei și prospețimea dressingului ușor acrișor.
Ingrediente
- 150 g piept de rață afumat (feliat subțire)
- 150 g linte verde fiartă
- 1 mână de frunze de rucola
- 1 ceapă roșie mică
- 1 lingură muștar Dijon
- 2 linguri oțet de mere
- 3 linguri ulei de măsline
- sare, piper
Mod de preparare
- Fierbe lintea în apă cu puțină sare până devine fragedă, apoi scurge-o și las-o să se răcească ușor.
- Taie ceapa roșie în fâșii subțiri și amestec-o cu lintea și rucola.
- Pentru dressing, bate muștarul cu oțetul, uleiul, sare și piper până obții o emulsie.
- Adaugă feliile de rață afumată peste salată și toarnă dressingul deasupra.
- Servește imediat, cât salata este încă ușor călduță, pentru contrastul ideal de texturi.
Poftă bună!