Prima pagină » Reteta Salată cu caju prăjit și avocado

Reteta Salată cu caju prăjit și avocado

by admind

Această salată este o combinație delicioasă și sănătoasă de arome și texturi, perfectă pentru o masă ușoară și plină de vitamine. Caju-ul prăjit adaugă un contrast crocant, iar avocado-ul aduce o notă de cremozitate care completează perfect legumele proaspete. Este ideală atât ca aperitiv, cât și ca garnitură sau chiar ca fel principal, atunci când o combini cu proteine.

Ingrediente:

  • 1 portocală sanguină
  • 1 portocală
  • ½ bulbi de fenicul mic, plus câteva frunze verzi
  • ½ avocado mare și copt
  • 1 ceapă mică
  • 2 linguri de mărar proaspăt, tăiat grosier
  • ¼ cană de caju prăjit și sărat, jumătate tocat grosier și jumătate lăsate întregi
  • Ulei de măsline extravirgin
  • Sare de mare fină
  • Piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare:

  1. Curăță cojile de la portocale și taie-le în felii subțiri, apoi așază-le pe un platou pentru servire. Taie fin bulbul de fenicul și adaugă-l peste feliile de portocală.
  2. Scoate câteva frunze verzi de fenicul și presară-le peste feliile de portocale și fenicul pe farfurie.
  3. Taie avocado-ul în felii și așază-le frumos peste portocale și fenicul. Curăță ceapa și taie-o subțire, apoi adaug-o peste salată.
  4. Presară mărarul tocat, frunzele suplimentare de fenicul și caju-ul prăjit pe salată.
  5. Stropește uniform salata cu ulei de măsline extravirgin și condimentează cu sare de mare și piper negru proaspăt măcinat după gust.

Poftă bună!

related articles